Derbi te “Kongresi i Lushnjes”

10917373_736821113081496_5030116695384783269_nNë foto profesor Arsid Mirashi, që prej vitit 1992 mësues i edukimit fizik në shkollën “Kongresi i Lushnjes”, pranë zonës së Xhamllikut në Tiranë, me nxënësit djem të klasës së gjashtë.
Vizita në këtë istitucion qe e rastësishme. U ndala për të përshëndetur profesorin tim të viteve të fëmijërisë dhe në sy më ra uniforma e disa prej cunave në orën e fiskulturës.
se brezi im mbante veshur vetëm bluzën e Shevës apo të Del Pieros, të vegjëlit e tanishëm preferojnë edhe 11 e Nexhipit apo 8 e Bulkut.
Një bisedë e këndshme me profesorin tashmë 63 vjecar, i cili fliste me zell për vitet e shumta të punës në zona të ndryshme të Shqipërisë dhe shpeshherë i fërshëllente bilbilit të tij me autoritet duke i kujtuar nxënësve shprehjen “Një shkollë e fortë, krijon burra të fortë”…

Andi KASMI, Tiranë, janar 2015

Leave a Reply