Zëvendësimi i parë në një ndeshje futbolli

1488679_720595744704033_4819017784047438999_nNjë ndeshje e vitit 1896, Millwall-Tottenham, do të hyjë në histori jo vetëm për rezultatin, 6-5, por edhe për ndoshta rastin e parë të ndërrimit të lojtarëve gjatë një loje futbolli.
Stan Briggs i Tottenham ndërhyn rëndë ndaj Joe Davis të Millwall, duke e detyruar këtë të fundit të ecë duke caluar dhe ta kishte të pamundur vijimin e ndeshjes.
Qe vetë autori i ndërhyrjes që propozoi futjen në fushë të lojtarit Archie Mackenzie, i cili priste i gatshëm jashtë vijave kufizuese me fanellën e Millwall të veshur…

Leave a Reply