Charles William Miller, njeriu që çoi futbollin në Brazil

393166_427591254004485_982523124_nËshtë i biri i një inxhinieri skocez, ai që konsiderohet si “babai” i futbollit brazilian. I lindur në San Paolo, ku i ati ushtronte profesionin e tij në ndërtimin e hekurudhave, Charles William Miller, pas studimeve të kryera në Angli, kthehet në qytetin e lindjes në vitin 1894, duke sjellë me vete 2 topa dhe një manual me rregullat e futbollit. Më 1895 arrin të organizojë një ndeshje mes punonjësve të hekurudhës dhe atyre të ndërmarrjes së gazit. Ishte ndeshja e parë zyrtare e luajtur në Brazil…

 

 

 

Leave a Reply