Minatorët dhe historia e ngjyrave sociale të Shakhtar Donetsk

11169412_795180670578873_1072931020869114016_nFutbolli shërben si argëtim, shlodhje e qetësim për shumë njerëz anembanë botës. Arsye me të cilat shpjegohet edhe zgjedhja e ngjyrës portokalli në simbolet e klubit ukrainas të Shakhtar Donetsk.
Portokallia është ngjyra e parë që ndricon sytë e minatorëve të qymyrgurit, pasi lënë thellësitë e nëntokës në kërkim të këtij minerali. Edhe tani, kjo nuancë simbolizon shpresën për një të ardhme më të ndritur…

Leave a Reply